Melyek a legjobb kutyatápok

Az állateledelek favoritjai – Melyek a legjobb kutyatápok?

A kutyatáp piac meglehetősen sok szereplős, a nagy márkakínálatban pedig nem könnyű eligazodni, illetőleg eldönteni, hogy mely termékek a legjobbak. A vásárlási szempont mindig legyen a minőség és a megfelelő tápérték. Ennek jegyében összegyűjtöttük azokat a termékeket, melyek a legjobbnak számítanak jelenleg a piacon.

Mitől jó egy kutyatáp? Semmiképpen sem attól, hogy menő a reklámja, csillogó a csomagolása, attól pedig főleg nem, hogy aranylóan ragyog a sok színezőanyagtól. Egy jó kutyatáp mindenekelőtt tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és támogatja a kutyák egészségét. Jó minőségű összetevőket tartalmaz, szerencsés esetben pedig vitaminokban és anyagyilkosságokban is gazdag. Ezúttal a megbízható gyártókat rangsoroltuk.

Melyek a legjobb kutyatápok?

N&D Farmina

A Farmina által gyártott prémium kategóriás N&D kutyatápokat sokan tartják a világ legjobb kutyaeledeleinek. Ennek több oka is van, az egyik legfontosabb, hogy csak minőségi összetevőket használnak és nincsenek származékanyagok a tápokban, vagyis színhúsból készülnek.

Csőr, toll, köröm és hasonló származékanyagok nem kerülhetnek ezekbe a tápokba. Mind a száraz, mind pedig a nedves eledelek csak kiváló minőségű fehérjét tartalmaznak. Emellett az N&D termékeiben nincsen semmilyen mesterséges alkotóelem, mint ízfokozó, színezék vagy tartósítószer. Szintén hangsúlyozni szokták, hogy a búzával és rozzsal szemben könnyen emészthető szénhidrátot használnak, mint például a rizs vagy a quiona.

Royal Canin

A Royal Canin szintén egy prémium minőségű kutyatáp, amit valószínűleg sok állatorvos fog kínálni a kedvencünknek. Már csak azért is, mert hatalmas választékkal rendelkeznek és így minden kutya számára a legjobbat tudják kínálni.

Figyelembe veszik a kutya mérete mellett, annak életkorát is, valamint számos diétás vagy antiallergén tápot is gyártanak. Sőt, az innovatív márka még olyan különleges tápokat is kínál, melyek például a súlygyarapodást támogatják. Az összetevők jó minőségűek, és a készítmények ízvilágával is elégedettek a vásárlók, pontosabban a kutyusok.

Blue Buffalo

A vásárlók átlagosan 4,5 csillagos elégedettséggel jutalmazzák a Blue Buffalo kutyatápokat, ami meglehetősen jónak mondható a piacon. A tápok magas fehérjetartalma miatt mindenekelőtt az aktív életet élő kutyáknak szokták javasolni őket, de természetesen egyéb kínálatuk is van.

Ami a szénhidrátot illeti egészséges, teljes kiőrlésű gabonát tartalmaznak a készítmények a könnyebb emészthetőség jegyében. Gyakran kerül barnarizs, gyümölcs és zöldség is a termékekbe mivel a gyártó a vitamintartalomra is ügyel. A „kék márka” szintén kerüli az adalékanyagokat, mint az ízfokozókat, a színezéket vagy a tartósítószereket.

Carnilove

A Carnilove kutyatápok legnagyobb előnyeként azt szokták hangsúlyozni, hogy ha ezzel etetjük a kutyánkat, akkor külön táplálék kiegészítőkre nem lesz szükség. Ez a szóbeszéd annak köszönhető, hogy a magas hústartalom és gabonafélék mellett még számos más is kerül a készítményekbe. Általában sörélesztővel, különféle algákkal és porckivonatokkal támogatja a gyártó a kutyusok egészségét.

Az omega-3 és omega-6-zsírsavak szintén gyakran kerülnek a termékekbe, hogy a kedvencünk szíve és szőre is egészséges legyen. Ez utóbbi gyakran lazacolajból származik. A kínálatban hipoallergén összetételű és diétás eledelek is szerepelnek.

Hill’s Science

A gyártó, akárcsak a favorit felsorolásunk többi tagjai is, elkötelezett a tudománnyal és a legújabb kutatási eredmények fényében állítja össze a termékeit, hogy a lehető legjobb minőséget kapjuk tőlük. Ennek eredménye a tökéletesen egészséges és tápanyagban gazdag kutyaeledelek.

A Hill’s Science tápjai például klinikailag bizonyítottan csökkentik a különféle vese- és szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Szintén gyakran ajánlják a tápokat túlsúlyos kutyusoknak, mivel remekül támogatja a felesleges kilók csökkentését. A kínálatban a diétás mellett több hipoallergénén készítményt is találunk.